Λίζα, 18

Leave a comment
Uncategorized

Μασαχουσέτη

Είμαι μια δεκαοχτάχρονη λεσβία που πρόσφατα μετακόμισε σε μια μικρή πόλη της Μασαχουσέτης από μια μεγάλη πόλη στην Ανατολική Ακτή. Η μετακόμιση ήταν δύσκολη για μένα, γιατί είχα πολλούς γκέι φίλους και ήμουν αναμιγμένη με ένα γκέι κέντρο νεότητας. Η πόλη όπου είχα ζήσει για έντεκα χρόνια ήταν πολύ φιλελεύθερη και ανεκτική προς τους γκέι. Παρόλο που βρισκόμουν στη ντουλάπα για τους περισσότερους φίλους μου στο σχολείο, ένιωθα άνετα με τη σεξουαλικότητά μου εξαιτίας της φιλενάδας μου, των γκέι αντρών φίλων και της ανεκτικής κοινότητας στην οποία ζούσα.

Όταν βρέθηκα στο νέο μου σπίτι, παρατήρησα μια πολύ συντηρητική στάση στον κόσμο. Στο νέο μου σχολείο ανακάλυψα ότι οι συνομήλικοί μου ήταν όλοι σε κλίκες· άτομα που έδειχναν «διαφορετικά» κατά οποιονδήποτε τρόπο ήταν κοινωνικά απόβλητα.

Φυσικά ήθελα φίλους, κι έτσι άρχισα να συμβιβάζομαι. Πάντοτε ήμουν κάπως εκκεντρική στον τρόπο μου, στις εκφράσεις και στον τρόπο ντυσίματος, οπότε το να αναμιχθώ με το πλήθος κατέστη πρόβλημα.

Σύντομα, άρχισα να αρνούμαι τη σεξουαλικότητά μου. Σφιγγόμουν όταν κάποιος ανέφερε τους γκέι, και έλεγα ανέκδοτα με λεσβίες ή μιλούσα για αγόρια. Αρκετά σύντομα απέκτησα εμμονή να λέω πρόστυχα σχόλια για το άλλο φύλο. Μου βγήκε η κακή φήμη ότι μιλούσα βρόμικα, και ένιωθα υποκρίτρια. Ο κόσμος νόμιζε ότι ήμουν πραγματική νυμφομανής. Έπιανα τον εαυτό μου να κάνει σεξ με αγόρια για να αποδείξω ότι δεν ήμουν γκέι. Ίσως να προσπαθούσα να το αποδείξω ακόμα και στον εαυτό μου! Δεν απολάμβανα να κάνω σεξ με αγόρια, παρόλο που υπήρχαν κάποια παιδιά που πραγματικά μου άρεζαν πολύ σαν φίλοι.

Μπερδεύτηκα πολύ με τη σεξουαλικότητά μου. Έψαξα για γκέι μέρη στην περιοχή μου, αλλά δεν βρήκα κανένα. Το πιο κοντινό μέρος ήταν στη Βοστόνη, σαράντα μίλια μακριά. Δεν οδηγώ, οπότε το να πάω εκεί είναι πρόβλημα. Επίσης, οι γονείς μου είναι πολύ αυστηροί όσον αφορά στο να βγαίνω από το σπίτι.

Θα έκανα τα πάντα για να συναντήσω μια άλλη λεσβία, αλλά είναι δύσκολο σε μια μικρή πόλη όπου ο κόσμος τείνει να μας γελοιοποιεί.

Είμαι βέβαιη ότι υπάρχουν πολλοί από εμάς με το ίδιο πρόβλημα. Ελπίζω αυτό το γράμμα να παρηγορήσει άτομα στην ίδια κατάσταση και να τους δείξει ότι κι άλλοι μοιράζονται το πρόβλημά τους.

Πρόκειται να πάω στο κολέγιο του χρόνου. Μαθαίνω ότι το κολέγιο είναι καλύτερο μέρος για να συναντήσω γκέι κόσμο…

Καλή τύχη και πολλή αγάπη

Λίζα

Υ.Γ. Να θυμάσαι, δεν είσαι ποτέ μόνος σου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *