Κόζι, 18

Leave a comment
Uncategorized

Κονκόρντ, Καλιφόρνια

Είμαι δεκαοχτώ χρόνών και γκέι. Πάντοτε μου άρεζε να κοιτάζω τα κορίτσια, αλλά ποτέ δεν το είπα σε κάποιον, γιατί έλπιζα ότι θα το ξεπερνούσα με την πάροδο του χρόνου. Όταν ήμουν δεκατριών, περίπου όταν βγήκαν Οι Άγγελοι του Τσάρλι, ερωτεύθηκα την Κέιτ Τζάκσον. Πίστευα ότι θα το ξεπερνούσα με την πάροδο του χρόνου. Αυτό δεν συνέβη· τα γκέι αισθήματά μου συνέχισαν να γίνονται όλο και πιο έντονα.

Το πρώτο πραγματικό γκέι άτομο που γνώρισα ήταν ένας φίλος, ο Τζάστιν. Μια μέρα με πλησίασε και είπε, «Είμαι γκέι.» Δεν τον πίστευα στην αρχή, γιατί τον ήξερα για χρόνια και πάντα είχε πολλές φιλενάδες.

Μια βραδιά ο Τζάστιν μου ζήτησε να πάμε στο The Rocky Horror Picture Show. (Σε περίπτωση που δεν το ξέρετε, πολλοί γκέι και μπάι πηγαίνουν εκεί.) Πήγα και είχε πλάκα. Άρχισα να πηγαίνω και να γνωρίζω τους πάντες εκεί. Μια βραδιά πήγα στο Rocky λίγο πιωμένη, γιατί είχα πάει σε ένα πάρτι πριν. Ήμουν στο λόμπι μιλώντας σε μερικούς φίλους και αυτό το κορίτσι που πραγματικά μου άρεζε μπήκε μέσα. Μας πλησίασε, είπε, «Γεια,» και ρώτησε αν μπορούσαμε να μιλήσουμε. Πήγα μαζί της. Καθώς περπατούσαμε για την ταινία, είπε «Πώς τα περνάς;» Εγώ είπα, «Καλά, εσύ;» Τότε σταματήσαμε να περπατάμε, γύρισε και άρχισε με να φιλά. Άρχισα να της ανταποδίδω τα φιλιά. Ένα κορίτσι που πάει στο σχολείο μου μας είδε και τρομοκρατήθηκα μήπως και πει στον κόσμο για τη Τζένι κι εμένα.

Όταν πήγα στο σχολείο τη Δευτέρα, νόμιζα ότι όλοι γνώριζαν. Δεχόμουν παράξενα βλέμματα από τα άτομα στην τάξη μου την πρώτη ώρα. Όταν έφτασε η δεύτερη ώρα, τα μάτια όλων ήταν στραμμένα επάνω μου. Δεν ήξερα τι να κάνω. Απλά στάθηκα εκεί για ένα λεπτό και μετά πήγα και κάθισα. Έπειτα από το μάθημα είχαμε πρωινό κολατσιό. Πήγα σ’ όλες τις φίλες που κάνουμε παρέα. Ήταν έξι από αυτές. Τις πλησίασα και πέντε από αυτές απλά σηκώθηκαν και έφυγαν. Μόνο μια φίλη έμεινε καθισμένη εκεί.

«Τι συμβαίνει; Όλη την ημέρα ο κόσμος με κοιτά και με δείχνει.»

«Υπάρχει μια φήμη ότι σε είδαν να φιλάς ένα κορίτσι το βράδυ της Παρασκευής.»

«Ώστε αυτό είναι. Δε χρειάστηκε πολύς χρόνος στην Πέγκι να το ανακοινώσει σε όλους.»

«Λοιπόν, είναι αλήθεια;»

«Ναι, είναι αλήθεια, είμαι γκέι.»

«Ω.»

«Έχει σημασία;»

«Ούτε κατά διάνοια.»

Από όλες τις στρέιτ φίλες μου, η Νταϊάνα ήταν η μόνη που παρέμεινε φίλη μου. Άρχισε να πηγαίνει να βλέπει το Rocky, και έπειτα από λίγο μου φανερώθηκε και τώρα είμαστε ερωμένες.

Είμαι φανερή σε όλους τους φίλους μου. Η μαμά και ο μπαμπάς το ξέρουν, αλλά ποτέ δεν μιλάνε γι’ αυτό – τουλάχιστον όχι όταν εγώ ή η Νταϊάνα είμαστε παρούσες. Κάνω παρέα με γκέι φίλες τώρα, γιατί μπορώ να είμαι ο εαυτός μου μαζί τους και μπορώ να δείχνω τα αισθήματά μου για τη Νταϊάνα και κανείς δεν θα μας κοιτάξει και θα πει «Κοίτα τις ανώμαλες.» Συνεχίζω να πηγαίνω στο Rocky, γιατί μπορείς να είσαι ο εαυτός σου εκεί, όχι ό,τι σου λένε οι άλλοι να είσαι. Επίσης δεν χρειάζεται να φιλάω στα κρυφά την Νταϊάνα. Όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, το παίζω στρέιτ στη δουλειά και στο σχολείο. Αλλά το βράδυ της Παρασκευής, τα αφήνω όλα πίσω μου και γλεντώ με τη γυναίκα που αγαπώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *