Ντέμπορα, 18

Leave a comment
Uncategorized

Λος Άντζελες, Καλιφόρνια

Το όνομά μου είναι Ντέμπορα. Είμαι στην τελευταία τάξη του λυκείου σε μια επαρχία του Λος Άντζελες. Είμαι επίσης γκέι. Παρόλο που κατάλαβα ότι είμαι γκέι το καλοκαίρι που ήμουν δεκάξι, δεν το παραδεχόμουν στον εαυτό μου για ενάμιση χρόνο. Δεν με ενδιέφεραν τα αγόρια όταν ήμουν δεκάξι. Ήμουν ερωτευμένη με μια μεγαλύτερη φίλη που ήταν τριάντα έξι και παντρεμένη. Βγαίναμε έξω σαν φιλενάδες, αλλά εγώ ένιωθα πολλά περισσότερα απ’ ό,τι εκείνη για μένα. Μια φορά με έπιασε να την κατασκοπεύω. Με ρώτησε αν πίστευα ότι ήμουν γκέι. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν, «Ποια, εγώ; Είμαι πολύ νέα για να είμαι γκέι. Είμαι βέβαιη ότι είναι απλά μια φάση.»

Καθώς πέρασαν οι μήνες, διαπίστωσα ότι δεν ήταν μια φάση. Ανακάλυψα ότι δεν έτρεφα αισθήματα για τα αγόρια, κι αυτά ήταν το μόνο πράγμα για το οποίο μιλούσαν οι φίλες μου. Συνειδητοποίησα ότι το θέμα των αγοριών ήταν βαρετό για μένα. Κατάλαβα τότε ότι ήμουν γκέι, γιατί ήμουν δεκαοκτώ και δεν ήξερα καμία δεκαοκτάχρονη που να μην της αρέσουν τα αγόρια.

Οι πρώτες γκέι επαφές μου έγιναν στις γκέι ομάδες των Ανώνυμων Αλκοολικών, στους οποίους είμαι μέλος. Έγινα μέλος, επίσης, σε ένα λεσβιακό ραπ συγκρότημα στο UCLA1. Αυτό το ανακάλυψα μέσω μιας φίλης που πάει στο UCLA. Ήρθα σε επαφή με το Γκέι Κέντρο στο Χόλιγουντ και παρακολουθώ μια τάξη εκεί. Έχω κάνει επίσης κάποιες επαφές και συνάντησα την πρώτη ερωμένη μέσω μιας οργάνωσης που λέγεται ο Σύνδεσμος, όπου οι επαφές γίνονται μέσω αλληλογραφίας.

Στην αρχή, η λέξη «λεσβία» ηχούσε αρνητική στ’ αυτιά μου. Χρησιμοποιούταν σαν μειωτική από τους συνομήλικους και την οικογένειά μου. Ήμουν επίσης πολύ μπερδεμένη από τα στερεότυπα περί λεσβιών. Συνήθιζα να σκέφτομαι ότι έπρεπε να φοράω αντρικά ρούχα, αλλά τώρα ξέρω ότι αυτό ήταν απλά ένα στερεότυπο. Τώρα κατανοώ ότι το να είμαι λεσβία δεν σημαίνει ότι πρέπει να δείχνω ή να ντύνομαι με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο.

Προσπάθησα να φανερωθώ στη μαμά μου δύο μήνες πριν, αλλά εκείνη πιστεύει ότι πρόκειται για μια φάση. Μου λέει, «Όταν ήμουν νέα, κι εμένα δεν μου άρεζαν τα αγόρια· με τον καιρό θα το ξεπεράσεις.» Είμαι μοναχοπαίδι κι έτσι, φυσικά, έχει ελπίδες ότι θα παντρευτώ και θα κάνω παιδιά «γι’ αυτή». Της είπα ότι η αντίληψη αυτή ήταν μάλλον εγωιστική και ότι δεν υπήρχε νόμος που να με αναγκάζει να παντρευτώ και να κάνω παιδιά. Συχνά με πιέζει για τα αγόρια κι εγώ είτε της λέω ότι είναι βαρετή είτε την αγνοώ. Προσωπικά, πιστεύω ότι θα το αποδεχτεί όταν θα είναι έτοιμη.

Θα ήθελα να δώσω μερικές συμβουλές πάνω στο πώς να πείτε στους φίλους σας ότι είστε γκέι. Πρώτα απ’ όλα μην το πείτε απλά στον οποιονδήποτε. Πρέπει να εμπιστεύεστε πραγματικά κάποιον για να του το πείτε. Πρέπει να παρατηρείτε κάποιον για πολύ καιρό ώστε να δείτε αν είναι κάποιος που θα έπρεπε να του το πείτε. Καλύτερα να μην το λέτε σε ανθρώπους που είναι προκατειλημμένοι, υπερβολικά θρήσκοι ή ανώριμοι. Πριν το πείτε σε κάποιον, είναι καλύτερο να μάθετε τη γενική γνώμη του πάνω στη θέμα. Η καλύτερη στιγμή να το αναφέρετε είναι όταν συζητείται το θέμα του σεξ ή του γάμου. Βασικά είχα τις παρακάτω αντιδράσεις:

1. «Σιγά το πράγμα, απλά μη δοκιμάσεις τίποτα μαζί μου» (αν είναι κορίτσι).

2. «Μπλιαχ – Αισχρό!! Είσαι σιχαμερή.»

3. «Είσαι αμαρτωλή.»

Όλα τα άτομα στα οποία το είπα, εκτός από ένα, είναι ακόμα φίλες μου. Δεν το αναφέρουν, αλλά μερικές φορές όλες σπάμε πλάκα μ’ αυτό. Δεν έχουν, όμως, σκοπό να με πληγώσουν. Πολλές φορές, δεν μπορούν να καταλάβουν που μιλάω για κορίτσια με τον τρόπο που αυτές μιλάνε για άντρες. Μερικές φορές τις φρικάρει, αλλά παραμένουν φίλες μου.

Συχνά γίνομαι παρανοϊκή στην παρουσία ενός άντρα που γνωρίζω. Του το έχω πει και δεν είναι πια φίλος μου. Τον βλέπω στο σχολείο, αλλά, μέχρι στιγμής, τίποτα δεν έχει ειπωθεί.

Δεν πρόκειται δα για κάτι τόσο σπουδαίο όσο φαντάζονται οι περισσότεροι έφηβοι. Στο λεωφορείο, ο κόσμος συνέχεια λέει «αδερφοανέκδοτα». Συνήθως τους αγνοώ. Δεν χρειάζεται όλοι στη ζωή μου να το γνωρίζουν – είναι δική μου υπόθεση και αυτό είναι που έχει σημασία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *