Ανώνυμος, 16

Leave a comment
Uncategorized

Μέιν

Δεν είμαι ακριβώς σίγουρος πότε ανακάλυψα ότι είμαι γκέι. Ξέρετε, μου ήρθε φυσιολογικά. Αισθανόμουν πράγματα για τους άντρες και απρόσμενα πράγματα συνέβαιναν όταν κοίταζα άντρες. Ήμουν περίπου έντεκα ή δώδεκα όταν άρχισαν τα συναισθήματα αυτά.

Φοβόμουν στην αρχή, γιατί με είχαν μεγαλώσει να πιστεύω ότι είναι αμαρτία και κακό ή βρόμικο. (Ναι, καλά.)

Το είπα στο νεότερο αδερφό μου όταν ήμουν περίπου δεκατριών. Φαντάζομαι ότι ήταν ο μόνος που εμπιστευόμουν. Ήταν δύσκολο. Του είπα ότι είχα κάτι να του πω, αλλά τότε δεν μπορούσα να το εκφέρω. Περίμενα για μια βδομάδα, αλλά ήταν περίεργος και με ρωτούσε συνέχεια περί τίνος επρόκειτο. Τελικά του το είπα. Εξεπλάγη, αλλά ήταν πραγματικά πολύ νέος για καταλάβει και δεν μου είπε πολλά πάνω στο θέμα. Μίλησε, όμως, στον φίλο του και αυτό έκανε διάφορους ανθρώπους να αρχίσουν να ρωτάνε.

Οι γονείς μου το ανακάλυψαν και με ρώτησαν για τις «στενάχωρες φήμες» που είχαν ακούσει. Παραδέχτηκα ότι ήμουν γκέι. Μου είπαν ότι μεγαλώνοντας θα το ξεπερνούσα. Αλλά αυτό δεν συνέβη και σύντομα συνειδητοποίησαν ότι πραγματικά μου άρεσαν οι άντρες. Είπαν ότι δεν ήταν φυσιολογικό, ότι ήταν λάθος και ότι ήταν αμαρτία. Στο τέλος, οι γονείς μου με αποκήρυξαν και με πέταξαν έξω, γιατί τους μισούσα και ήμουν τόσο καταθλιμμένος. Τα αδέρφια μου δεν ενοχλούνταν που ήμουν γκέι, αλλά οι περισσότεροι από του θείους και τις θείες μου ξέχασαν ότι ήμουν ζωντανός. Μερικοί από τους φίλους μου το έμαθαν από τον αδερφό μου, και σε άλλους το είπα εγώ ο ίδιος. Ήταν δύσκολο. Έφτασα στο σημείο να καταλάβω ότι δεν ήταν πραγματικοί φίλοι.

Τώρα μένω σε ένα κέντρο στέγασης για παιδιά. Δεν μένω στο σπίτι γιατί δεν έχω σπίτι. Έχουν περάσει δύο χρόνια πια, και οι γονείς μου δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση μαζί μου. Ούτε κι εγώ θέλω κάποια σχέση μαζί τους, αλλά πραγματικά εύχομαι να είχα κάποιον να με φροντίζει και να αγαπά γι’ αυτό που είμαι. Με τον αδερφό μου βρισκόμαστε ακόμα σε επαφή. Μου τηλεφωνεί που και που. Είναι φανταστικός αδερφός.

Ανακάλυψα άλλα γκέι άτομα βγαίνοντας από την ντουλάπα. Κάνοντας το αυτό, βρήκα κι άλλους που μου φανερώθηκαν. Έχω δύο γκέι φίλους δι’ αλληλογραφίας και κάμποσους γκέι φίλους τώρα.

Το AIDS είναι μεγάλη απειλή για μένα, αλλά πιστεύω ότι κι ένας στρέιτ τύπος θα μπορούσε να το κολλήσει το ίδιο εύκολα με έναν γκέι τύπο. Δεν έχω καμία σεξουαλική επαφή (ακόμη), αλλά σχεδιάζω να προστατεύσω τον εαυτό μου.

Αρχίζω να αισθάνομαι άνετα με τον εαυτό μου, και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό που είμαι. Γνωρίζω τι είναι σωστό για μένα και κανείς δεν μπορεί να μου στερήσει αυτή τη σκέψη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *