Κάιλ Ντέιλ Μπάινιον, 18

Leave a comment
Uncategorized

Βαλτιμόρη, Μέριλαντ

Ολη μου τη ζωή ήξερα ότι ήμουν διαφορετικός. Αλλά αν υποθέσουμε ότι κάποιος με ρωτούσε με ποιον τρόπο νιώθω διαφορετικός δεν θα μπορούσα να του απαντήσω. Ο καλύτερος τρόπος για να το εξηγήσω θα ήταν να πω ότι η έλξη από το ίδιο φύλο είναι τόσο φυσική για μένα όσο είναι η έλξη από το αντίθετο φύλο για τους ετεροφυλόφιλους.

Πιθανόν να γνώριζα ότι είμαι γκέι από δώδεκα ετών. Δεν νομίζω ότι ήξερα ότι υπήρχε πράγμα που να λέγεται «γκέι» μέχρι τότε. Συνήθιζα να κατεβαίνω στο κελάρι με άλλα αγόρια. Ακουμπούσαμε και φιλούσαμε ο ένας τον άλλο. Ξέρω ότι είναι φυσιολογικό για τα παιδιά να «πειραματίζονται» με το ίδιο φύλο, αλλά ήξερα, ακόμα και τότε, ότι αυτό ήταν που ήθελα. Όταν τελικά ανακάλυψα τι είμαι, ειλικρινά δεν θυμάμαι να ένιωθα κάποια διαφορά από τους άλλους. Φαντάζομαι ότι το να είμαι γκέι απλά ήταν κάτι φυσικό για εμένα. Φυσικά, δεν είχα καταλάβει τότε πόσο σκληρό και απογοητευτικό επρόκειτο να είναι.

Έχω έναν δίδυμο αδερφό, τον Τσαντ, που είναι επίσης γκέι. Ανακάλυψα ότι ο Τσαντ ήταν γκέι περίπου την περίοδο που το ανακάλυψα για τον εαυτό μου. Δεν θυμάμαι πώς το ήξερα. Απλά το ήξερα. Όταν ήμουν δεκαεφτά, φανερώθηκα στον αδερφό μου και στον αγαπημένο του. Λείπαμε όλοι σε διακοπές. Αυτοί ήταν στο κρεβάτι και εγώ απλά μπήκα μέσα και το ξεστόμισα. Γνώριζα γι’ αυτούς για πολύ καιρό, αλλά δεν είχαν ιδέα ότι ήμουν γκέι. Ήμουν πολύ ενεργός σεξουαλικά από την ηλικία των δώδεκα, και είχα πολλές ιστορίες να τους διηγηθώ. Ένιωθα περίφημα. Και, φυσικά, τίποτα δεν άλλαξε μεταξύ μας.

Τότε οι γονείς μου έμαθαν για τον Τσαντ. Η μητέρα μου βρήκε ένα γράμμα από τον αγαπημένο του στο συρτάρι του. Έπαθαν συντριβή. Η μητέρα μου αναρωτιόταν τι είχε κάνει λάθος. Ο πατριός μου αμέσως υποψιάστηκε ότι ήμουν επίσης γκέι. Εκείνη τη στιγμή δεν ήμουν έτοιμος να το παραδεχτώ, έτσι το αρνήθηκα πεισματικά. Αλλά ο πατριός μου δεν έλεγε να σταματήσει να με παρενοχλεί. Τελικά, απλά ούρλιαξα, «Σκάσε! Είμαι γκέι. Έχεις δίκιο!». Επιτέλους. Το έβγαλα από μέσα μου και ένιωσα καλά.

Δύο βδομάδες αργότερα, όμως, ανακάλυψα ότι η μαμά μου πίστευε ότι έκανα πλάκα. Δεν πίστευε ότι το εννοούσα. Όταν είδα την ελπίδα στα μάτια της, δεν μπορούσα να της πω ότι το έλεγα σοβαρά. Θα συνθλιβόταν. Αποφάσισα ότι θα της το έλεγα αφού πρώτα αποδεχόταν τον αδερφό μου.

Στο μεταξύ, έκανα ένα λάθος. Μίλησα σε κάποιον που νόμιζα ότι μπορούσα να εμπιστευτώ για μένα και τον Τσαντ. Αποδείχτηκε ότι δεν ήταν πραγματικός φίλος. Το είπε σε όλους. Όλοι οι φίλοι μας στη δουλειά το έμαθαν. Ο Τσαντ ένιωθε έντονη πίκρα απέναντί μου.

Τότε η μαμά μου έμαθε για μένα. Προφανώς, έψαξε τα συρτάρια μου και βρήκε κάποιες γκέι εκδόσεις. Ήρθε σε αντιπαράθεση με εμένα και εγώ της είπα την αλήθεια. Πίστευα ότι θα αισθανόμουν υπέροχα να ξεφορτωνόμουν αυτό το βάρος από πάνω μου, αλλά δεν έγινε έτσι. Όντως ένοιωσα καλά που δεν είχα να κρύβομαι πλέον. Αλλά η καρδιά της είχε ραγίσει. Έριχνε το φταίξιμο στον εαυτό της, στον πατέρα μου, σε εμένα. Προσπάθησα να την πείσω ότι δεν ήταν το φταίξιμο κανενός. Αλλά ήταν πολύ προσκολλημένη στη θρησκεία της για να με ακούσει. Πίστευε ότι οι προσευχές της θα μπορούσαν να με κάνουν στρέιτ.

Ήμουν ένα ερείπιο. Άρχισα να σκέφτομαι την αυτοκτονία. Και μόνο η σκέψη ότι θα τη βασάνιζα για το υπόλοιπο της ζωής της με έκανε κομμάτια. Δεν γνώριζα αν ήμουν αρκετά δυνατός να το αντέξω. Ποτέ δεν ήθελα να την πληγώσω.

Έχω ερωτηθεί πολλές φορές (ή άκουσα κατά λάθος να ερωτώνται άλλοι, για αυτούς) αν θα γινόμουν «στρέιτ» εφόσον είχα τη δυνατότητα. Παρόλο που δεν τους έχω απαντήσει ποτέ ειλικρινά, τώρα θα το ήθελα. Αν μπορούσα να αλλάξω τη σεξουαλικότητά μου, θα το έκανα. Ξέρω ότι πιθανά να προσβάλλω πολλούς ανθρώπους λέγοντάς το, αλλά αφήστε με να εξηγηθώ. Η οικογένειά μου έχει κυριολεκτικά ξεριζωθεί εξαιτίας της. Γνωρίζω ότι ο αδερφός μου κι εγώ, και οι φίλοι μας, και οποιοσδήποτε άλλος έχει δικαίωμα να είναι γκέι και να απολαμβάνει ό,τι κι ένας ετεροφυλόφιλος. Δεν θα έπρεπε να έχει σημασία με ποιον πάμε στο κρεβάτι, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Αυτός είναι ο λόγος που θα άλλαζα τη σεξουαλικότητά μου αν το μπορούσα – γιατί δεν μου αρέσει να πληγώνω ανθρώπους που αγαπώ. Αλλά δεν μπορώ. Και δεν πρόκειται να καταπιέσω τις επιθυμίες μου και τους πόθους μου απλά για να ευχαριστήσω κάποιους στενόμυαλους ανθρώπους.

Σας ευχαριστώ που δώσατε σε εμένα και σε άλλους μια ευκαιρία να εκφραστούμε. Σε αυτόν τον κόσμο όπου οι γκέι είναι τόσο καταπιεσμένοι, είναι καλό να μπορείς να έχεις φωνή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *